Windows 7 stopt!WINDOWS 7 STOPT!
Op 14 januari 2020 stopt Microsoft de ondersteuning van Windows 7. Dit houdt in dat er vanaf dat moment geen updates en beveiligingsupdates meer beschikbaar worden gesteld. Deze updates zorgen er onder andere voor dat je veilig gebruik kunt maken van internet en email en dat je programma’s zonder problemen blijven werken. Het is daarom van belang om voor die tijd over te stappen naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft: Windows 10!

Upgraden?
De overstap naar Microsoft Windows 10 hoeft zeker niet te betekenen dat je gelijk een nieuwe laptop of desktop moet aanschaffen. De meeste computers die voorzien zijn van Windows 7 kunnen wij upgraden naar Windows 10. Soms is hier een kleine investering in hardware voor nodig, waarbij de werksnelheid van de computer positief beïnvloed wordt. Hierdoor kan de computer het nieuwe besturingssysteem makkelijker aan.

De upgrade naar Windows 10 gaat in principe met behoud van programma’s, bestanden en instellingen. Het kan wel zijn dat je van bepaalde programma’s een nieuwere versie nodig heeft. Uiteraard kunnen wij je hier in de winkel alles over vertellen.

Of toch beter een nieuwe?
In sommige gevallen is het niet verstandig om je bestaande computer bij te werken naar Windows 10. Dit kan aan een aantal factoren liggen. Zo kan het zijn dat de computer niet snel genoeg is en deze na de upgrade onwerkbaar langzaam is geworden. Ook is van bepaalde hardware bekend dat deze met Windows 10 niet goed werkt. In dat geval is het dan verstandiger om naar een nieuwe computer te kijken.

Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zowel voor advies over de nieuwe computer, maar ook zeker om te zorgen dat de overstap naar Windows 10 zo makkelijk mogelijk is door er voor te  zorgen dat al je gegevens zo compleet mogelijk worden overgezet naar de nieuwe computer. Eventueel kunnen we hem daarna ook thuis aansluiten en een korte uitleg geven.

Nog een vraag?
Heb je nog vragen? Loop gerust eens bij ons binnen of neem contact op via mail of telefoon. Wij helpen je graag verder.