Datarecovery


DATARECOVERY

Iedereen weet hoe belangrijk het is om back-ups te maken van je bestanden. Want, je harde schijf kan er spontaan mee stoppen. En ondanks dat een SSD geen draaiende onderdelen heeft, kunnen deze uiteraard ook defect gaan. Toch zien we dat de meeste gebruikers weinig tot geen back-ups maken. Helaas ben je in het geval van een defecte schijf dan al je gegevens kwijt. Of toch niet?

Vaak is het nog mogelijk om (een deel van) je bestanden terug te halen. Hoeveel precies is nooit vooraf te zeggen, dit is van een aantal factoren afhankelijk en hiervoor is een diagnose noodzakelijk.

Mijn schijf is stuk, wat nu?

  1. Het allerbelangrijkste: Ga niet zelf proberen data terug te halen. Hiermee is de kans groot dat je het probleem groter maakt, waardoor het terughalen van je gegevens een stuk lastig wordt – of zelfs helemaal niet meer mogelijk is.
  2. Neem de defecte schijf mee naar de winkel. In geval van een externe schijf hoef je geen extra kabels mee te nemen.
  3. Wij zullen in samenwerking met onze recovery partner een diagnose uitvoeren. Hieruit blijkt wat voor schade er aan de schijf is
  4. Wij nemen contact me je op om de mogelijkheden door te spreken en de totale kosten af te stemmen.
  5. Na jouw akkoord zullen wij de data laten recoveren en op een nieuwe externe harddisk zetten.

De kosten voor datarecovery bestaat uit 2 delen. De kosten van de diagnose en de kosten voor de daadwerkelijke recovery, die je alleen moet betalen als we je data terug kunnen halen. Is recovery niet mogelijk, dan betaal je alleen de diagnosekosten. Er is een verschil tussen een logische en fysieke recovery. Bij een logische recovery kunnen we bestanden terughalen als je harde schijf nog wel werkt, maar de data niet meer gelezen kan worden. Bij een fysieke recovery sturen we de schijf op naar een laboratorium waar de schijf uit elkaar wordt gehaald en uitgelezen wordt.

Kosten:
Diagnose: € 49,99 (diagnose 1-2 werkdagen)
Logische recovery: € 174,99 (recovery 5-10 werkdagen)
Fysieke recovery: € 899,99 (recovery 14-21 werkdagen)